Pension Zonnenberg | Omgeving

 

Pension Zonnenberg is gelegen in het centrum van Arnhem in het Burgemeesterskwartier. Deze wijk bestaat uit statige bebouwing uit de negentiende en vroeg twintigste eeuw. De Bouriciusstraat is een rustige straat, nagenoeg uitsluitend voor bestemmingsverkeer. Aan de overkant van de straat is een royale speelplaats. Op 2 loopminuten bent u op het centraal station van Arnhem!

 

Het stadspark Sonsbeek begint onder aan de straat. Dit park is sinds 1899 eigendom van de gemeente Arnhem en is 67 hectare groot. U kunt uw wandeling beginnen bij het Bezoekerscentrum de Watermolen waar veel documentatie over het park verkrijgbaar is. Ook zijn er vaak georganiseerde wandelingen. In het park vindt u o.a. het Watermuseum, zeer geschikt voor een bezoek met kinderen, maar ook voor ouderen bijzonder interessant. Aanrader is de uitkijktoren Belvedère, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Arnhem en wijde omgeving. Ook de waterval van Sonsbeek is een begrip!

 

Het hart van Arnhem ligt op 4 loopminuten afstand. De binnenstad van Arnhem staat bekend om zijn diversiteit aan winkels. In 2007 is Arnhem uitgeroepen tot Binnenstad van het Jaar! Ook zijn er legio verschillende horeca gelegenheden. Musea, bioscopen, schouwburg, theater. Kortom: in Arnhem is altijd wat te doen.

 

Met de auto of openbaar vervoer is er nog veel meer te zien:

-Nederlands Openluchtmuseum

-Burgers Zoo

-Museum Kroller Muller

-Museum voor Moderne Kunsten

-Nationaal Park de HogeVeluwe, voor mooie wandelingen

-Sportcomplex Papendal

-Airborne museum

-Wijnmuseum Robbers & van den Hooghen

-(sport) theater Gelredome.

 

KORTOM: KOM ARNHEM ONTDEKKEN!